Begeleiding

Wonen, werken en leven

Zorg- opmaat  geeft (specialistische) begeleiding bij het wonen, werken en leven. Dit is speciaal gericht op mensen met bijvoorbeeld een psychiatrische achtergrond, ernstige psychosociale problemen, een licht verstandelijke beperking of een verslaving.

Daarin kijken we steeds naar jouw mogelijkheden en waar je kracht ligt zodat je zo zelfstandig mogelijk kunt leven.

 

Ieder mens is uniek

In de (specialistische) begeleiding die je krijgt, sta jij centraal. Je mag zijn wie je bent. Zorg- opmaat biedt ondersteuning op allerlei levensgebieden. Van financiën tot een zinvolle invulling van je dag. En van huisvesting tot begeleiding bij verslaving.  

Ook 's avonds!

We bieden onze begeleiding niet alleen overdag, maar ook buiten kantooruren zoals ’s avonds.

Ieder mens is anders en we sluiten graag aan bij wat je nodig hebt om samen te werken aan herstel.

Herstelondersteunende zorg

Onze aanpak is herstel- en  ontwikkelingsgericht. Herstel is niet hetzelfde als genezen. Het gaat erom dat je leert omgaan met je aandoening en je leven inhoud en richting leert geven. Je ontdekt wat je talenten, mogelijkheden en sterke kanten zijn en hoe je die kunt inzetten. Dat is voor iedere cliënt anders. Je persoonlijk begeleider stimuleert je hierin en helpt je ontdekken waar jouw mogelijkheden liggen. Daarbij kijken we ook naar je omgeving als die een bijdrage kan leveren aan je herstel- of ontwikkelingsproces.

Je kunt altijd rekenen op respectvolle begeleiding, aandacht en een professionele werkwijze. 

Ik vind de begleiding die ik krijg fijn. Er wordt meegekeken en meegedacht, ook als het gaat over onze kinderen. Er wordt samen met mij naar oplossingen gezocht. Doordat ik begeleiding van Zorg- opmaat ontvang heb ik handvatten gekregen die ik kan gebruiken in de opvoeding van de kinderen, bij de financiën en de administratie. Ik voel me een stuk sterker nu.

- Trudie (58)

Persoonlijk begeleider

Bij Zorg- opmaat krijg je een persoonlijk begeleider. Die komt regelmatig bij je thuis om je te ondersteunen bij allerlei (praktische) zaken. Samen met je begeleider maak je een persoonlijk plan met doelen waaraan je wilt werken.

Naast je persoonlijk begeleider krijg je ook een schaduwbegeleider, die je persoonlijk begeleider kan vervangen als dat nodig is.

Mijn begeleider is snel bereikbaar als ik haar nodig heb. Ik bel niet zo snel, maar als er wat is dan kan ik altijd bellen, naar haar of naar mijn schaduwbegeleider. Dat geeft een fijn gevoel.

-Sandra (35)

Persoonlijk dossier

Iedereen cliënt heeft een persoonlijk dossier, daarin staat je begeleidingsplan met je doelen. Daarnaast vindt je hier evaluatieverslagen en afspraken die er zijn gemaakt.

Dit is dossier is van jou en je kunt het inzien wanneer je daar behoefte aan hebt.

Voortgang en evaluatie

Regelmatig vindt er een evaluatiegesprek plaats. Dan bespreken we de voortgang van de begeleiding en de voortgang van je herstel. We kijken of je tevreden bent over de begeleiding en bespreken je doelen. Als dat nodig is, stellen we deze bij.

Wil jij ook worden begeleid door de professionals van Zorg- opmaat? Vraag vrijblijvend informatie!