In juni 2022 lanceerden Zorg- opmaat en Stichting Netwerk voor Jou het project ‘The Social Square’, een samenwerkingsverband met als doel uitgaansavonden te organiseren voor jongeren tussen de 17 en 28 jaar in Veenendaal. Deze avonden zijn speciaal ontworpen om het sociale netwerk van jongeren te vergroten en hun sociale vaardigheden te versterken, een noodzaak die is ontstaan door de isolerende effecten van de coronacrisis.

Met de opgelegde maatregelen was het lange tijd onmogelijk voor jongeren om elkaar te ontmoeten in de horeca, wat resulteerde in een toename van eenzaamheid. Om deze uitdaging aan te gaan, bundelden Netwerk voor Jou, een lokale sociale onderneming die verbinding creëert in Veenendaal, en Zorg- opmaat, een organisatie gespecialiseerd in specialistische begeleiding op het gebied van wonen, werken en leven, hun krachten.

Netwerk voor Jou is actief betrokken bij het organiseren van laagdrempelige ontmoetingen en biedt vrijwilligerswerk en verschillende projecten aan voor jongeren, gericht op persoonlijke ontwikkeling. Aan de andere kant is Zorg- opmaat ervaren in het identificeren van de behoeften van jongeren en kan de juiste begeleiding bieden om hen zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren.

‘The Social Square’ biedt jongeren tussen de 17 en 28 jaar de mogelijkheid om samen te komen in het centrum van Veenendaal, waar ze kunnen kletsen, spelletjes spelen en genieten van een drankje. De eerste twee drankjes worden gratis aangeboden, gevolgd door eigen kosten. Warme hapjes, chips en nootjes staan op tafel om de avond nog gezelliger te maken. Deze avonden zijn bedoeld voor jongeren die nieuwe vrienden willen maken, willen oefenen met sociale contacten, op zoek zijn naar gezelligheid, of wellicht wat hulp nodig hebben om deze stap te zetten.

Zorg op Maat Veenendaal

Om de toegankelijkheid te vergroten, is er altijd een vertegenwoordiger van Zorg- opmaat en Netwerk voor Jou aanwezig. Voor diegenen die het spannend vinden om nieuwe sociale contacten te leggen, staan er vriendelijke mensen klaar om te helpen. Geïnteresseerden kunnen van tevoren contact opnemen via een appje naar Paulien van Zorg-Opmaat (06-38177788).

Zorg op Maat Veenendaal
De uitgaansavonden vinden plaats in The Circle aan de Tuinstraat 14, 3901 RB Veenendaal. Ben of ken jij iemand tussen de 17 en 28 jaar die op zoek is naar sociaal contact en gezelligheid? Meld je dan aan en wees welkom bij ‘The Social Square’!

 

Data ‘The Social Square’ avonden:
Februari – vrijdag 16 februari
Maart – vrijdag 15 maart
April – vrijdag 19 april
Mei – vrijdag 17 mei
Juni – vrijdag 28 juni
Om aan te melden klik HIER
Zorg op Maat Veenendaal