Het project ‘The Social Square’ is een nieuw initiatief van Zorg-Opmaat en Stichting Netwerk voor Jou dat in juni 2022 van start is gegaan. Er worden in dit samenwerkingsverband uitgaansavonden georganiseerd voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar. De uitgaansavonden zijn in het bijzonder bedoeld voor jongeren die behoefte hebben aan het vergroten van hun sociale netwerk en versterken van hun sociale vaardigheden. Door de coronacrisis hebben veel jongeren kansen misgelopen om leeftijdsgenoten te ontmoeten, met als gevolg dat de eenzaamheid onder jongeren flink is gestegen. Om dit tegen te gaan hebben wij als organisaties de krachten gebundeld om maandelijks een avond te organiseren waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten in de horeca, omdat dit lange tijd onmogelijk is geweest door de opgelegde maatregelen.

Netwerk voor Jou is een lokale sociale onderneming die middenin de samenleving staat en verbinding creëert in Veenendaal. Zij richten zich op zowel jongeren als volwassenen, en activeren en inspireren mensen om van betekenis te zijn voor elkaar. Netwerk voor Jou faciliteert en begeleidt vrijwilligerswerk, en biedt daarnaast verschillende projecten aan voor jongeren waar de nodige begeleiding en coaching wordt gegeven met het oog op persoonlijke ontwikkeling.

Zorg- opmaat is een professionele organisatie die zich inzet voor mensen die specialistische begeleiding nodig hebben op het gebied van wonen, werken en leven. De doelstelling is om mensen zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren en een waardevol bestaan te laten hebben. Hierbij wordt gekeken naar waar de sterke kanten en talenten van de cliënt liggen en hoe deze kunnen worden ingezet om dit doel te bereiken.

Zorg op Maat Veenendaal

Zowel Netwerk voor Jou als Zorg-opmaat werken veel met jongeren in Veenendaal en omstreken. Netwerk voor Jou heeft een groot jongerennetwerk en is ervaren in het organiseren van laagdrempelige ontmoetingen. Zorg-opmaat is ervaren in het zien wat deze jongeren nodig hebben en kan waar nodig de juiste begeleiding bieden. Dit maakt dat beide organisaties elkaar goed aanvullen in het realiseren van ‘The Social Square’.

Zorg op Maat Veenendaal

Een uitgaansavond samen met jongeren van jouw leeftijd (17 – 28), samen kletsen, spelletjes, drankje… welkom om ook te komen!  De eerste twee drankjes zijn gratis. De drankjes daarna zijn voor je eigen kosten. Er is een ronde met warme hapjes en er staan chips / nootjes op tafel. Deze avond is voor jou als je nieuwe vrienden zoekt, als je wil oefenen met sociale contacten, als je gezelligheid zoekt en soms misschien wat hulp nodig hebben om deze stap te zetten.

Als je (nieuwe) sociale contacten maken spannend vindt dan zijn er lieve mensen aanwezig die graag helpen. Vanuit Zorg-opmaat en Netwerk voor Jou zijn er altijd twee personen aanwezig. Wil van te voren met hen in contact komen? Stuur even een appje naar: 06 30563230 We hebben een appgroep met de (36)jongeren die regelmatig komen. Ook daarin ben je welkom! 

Klik hier om te zien wanneer wanneer de uitgaansavonden plaatsvinden. De jongeren kunnen zich van tevoren aanmelden via het inschrijfformulier op de website van Netwerk voor Jou. Dus ben of ken jij iemand tussen de 16 en 27 jaar en ben jij enthousiast geworden over ‘The Social Square’? Meld je dan hier aan (helemaal naar onderen scrollen), je bent van harte welkom!

Zorg op Maat Veenendaal