Ons team

Gedreven professionals

Als professionals van Zorg- opmaat zetten we ons in voor de beste zorg. Als kleinere, flexibele organisatie bieden we begeleiding op een manier die bij grote organisaties vaak niet mogelijk is. Bijvoorbeeld ’s avonds. We werken veel samen met andere hulpverlenende instanties om onze begeleiding zo goed mogelijk aan te sluiten bij wat je nodig hebt.

We bieden ondersteuning op het gebied van GGZ, LVG, ouderenzorg. Waar nodig, stemmen we onze begeleiding af met andere hulpverleners zoals schuldhulpverleners, bewindsvoerders en therapeuten.

Voor de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Rhenen en Veenendaal geven we begeleiding via Zorg in Natura of PGB.

Dit zijn wij

Carola

Ieder mens is uniek. Ik wil graag samen met jou zoeken naar wie je echt bent en wat jouw mogelijkheden zijn.

Naast het bieden van begeleiding, ben ik binnen Zorg- opmaat verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de organisatie.

Richard

Om je verder te kunnen ontwikkelen is financiële stabiliteit heel belangrijk. Of je nu schulden hebt, weinig inkomen of onvoldoende overzicht, ik begeleid jou naar financiële stabiliteit en ik leer je financiële vaardigheden aan. Binnen Zorg- opmaat geef ik daarnaast samen met Carola sturing en leiding aan Zorg- opmaat. 

Marieke

In de begeleiding houd ik van afwisseling. Gesprekken, creatieve werkvormen, handen uit de mouwen, met je mee gaan naar instanties, noem maar op. Ik ben geïnteresseerd in wie je bent en wat je nodig hebt. Soms ga ik met mensen naar buiten, de natuur in.

Marita

Ik ben in mijn element als ik mensen mag begeleiden. Ik loop graag een stukje met ze op in hun leven: meedenken, inspireren, aanmoedigen, helpen uitzoeken. Zodat ze weer zelfstandig verder kunnen.

Bertine

Ik vind het mooi dat mensen me vertrouwen met een heel persoonlijk kijkje in hun leven. Soms is dat moeilijk, soms verdrietig, maar soms ook heel leuk, gezellig en ontspannend. Al deze emoties met de daarbij horende gebeurtenissen, mag ik samen met de ander meemaken en dat vind ik bijzonder.

Steveline

Ik werk vanuit mijn bewogenheid voor anderen, vooruitgang in een begeleidingstracject geeft mij energie! Als coach houd ik van een inhoudsvol gesprek en een oprechte luisterhouding. Mensen ervaren mij als rustig en iemand die goed kan aansluiten.

Evelyne

Ik begeleid mensen met autisme en cognitieve problemen. Ik neem graag de tijd om mensen te leren kennen en samen op zoek te gaan naar de manier van begeleiden die hen helpt. Als dat mogelijk is, ga ik regelmatig met mensen naar buiten om zo het hoofd leeg te maken en plek te krijgen voor nieuwe inzichten.

Lianne

Ik hou van het werken met mensen, van creativiteit en nieuwe dingen bedenken. Ik vind het ontzettend leuk om mensen te inspireren en ook om uit te dagen een stapje verder te komen. Het mooist vind ik als mensen ontdekken dat ze meer kunnen dan ze dachten en zelfverzekerder verder kunnen. Dat is toch geweldig?

 

Maarten

Samen met jou kijk ik graag naar waar ik jou het beste bij kan helpen, voor mij is het heel belangrijk om naast je te staan en te kijken naar de dingen die goed gaan. Tijdens dit proces vind ik het belangrijk dat er ruimte is om elkaar goed te leren kennen, een goed gesprek, maar ook om praktisch samen iets te doen. Ik ben sportief, actief en enthousiast, waar het kan zet ik dit ook graag in tijdens mijn begeleiding.

Alex

Als ambulant begeleider sta ik graag naast de mensen. Ik geloof dat er binnen de persoonlijke hulpverleningsband vertrouwen en ruimte mag ontstaan, zodat jij je kunt ontwikkelen.

Ik hou van buiten zijn, dieren en muziek. Als het aansluit in jouw proces zet ik dit graag in tijdens de begeleiding.

 

Nanda

Binnen het begeleidingstraject hou ik van dynamiek en diversiteit. Ik vind het bijzonder om mee te mogen lopen in iemands leven en een bijdrage te leveren aan ontwikkelingen naar meer zelfstandigheid en eigenheid. Ik ben betrokken en enthousiast en gericht op mogelijkheden en kansen.

 

Henriette Smit

Henriette

Ik vind het bijzonder om met jou op te mogen trekken. Ik vind het belangrijk om een band op te bouwen en van daaruit samen te werken. Ik kijk niet alleen naar jou, maar ook de mensen en dingen om je heen. Wat beweegt jou tot de keuzes die je maakt? Letterlijk. Beweging en frisse lucht zijn belangrijk om ruimte in je hoofd te krijgen, dit neem ik graag mee binnen de begeleiding.

 

 

Niels

Ik vind het belangrijk om te zien en stil te staan bij wie jij bent en wat jou bezig houdt. Je mag zijn zoals je bent. Vanuit deze basis trek ik graag met jou op en richt ik mij vervolgens op wat je nodig hebt en waar jouw kwaliteiten liggen. Ik vind het mooi om een bijdrage te mogen leveren in jouw proces. Op welk levensgebied dan ook.
In de samenwerking houd ik ervan om stil te staan bij wat er écht toe doet en dit te combineren door samen praktisch aan de slag te gaan.

Gert Jan

Mensen die vastlopen hebben soms net even wat ondersteuning nodig om weer op gang te komen en vervolgstappen te kunnen zetten. Ik vind het tof om die ondersteuning te mogen geven en te mogen helpen op welk gebied dan ook. Verder hoop ik dat het ook nog een beetje gezellig is en ik een manier van werken kan vinden die bij de persoon past. Samen aan de slag met wat er speelt er het beste van maken!

Joyce

Plezier hebben, kunnen lachen en relativeren. Dat is hoe ik in het leven sta. Vanuit deze houding ondersteun ik jou graag in je hulpvraag. Ik geloof dat het belangrijk is om, ondanks je omstandigheden, vanuit ontspannenheid te kijken welke dingen er in je leven aandacht en prioriteit hebben. Ik help je graag naar jezelf te kijken, realistische doelen te stellen en te beseffen dat er morgen weer een nieuwe dag komt als het vandaag even niet lukt.

Anne

Mijn persoonlijk drive zit hem in het écht doen wat nodig is om mensen in een kwetsbare positie verder te helpen. Ik denk niet graag in hokjes, geen enkel mens en geen enkele situatie is namelijk hetzelfde, daarom is maatwerk ook zo belangrijk.
Financiële zorgen en schulden geven veel stress en kunnen maken dat je minder goed slaapt of dat je sombere gedachtes hebt. Ik ben gespecialiseerd in financiële begeleiding, budgetcoaching en schuldhulpverlening. Vanuit Zorg Op Maat kijk ik samen met jou naar de meest passende inzet en mogelijkheden voor jouw situatie. Of dit nu is om helderheid te krijgen in jouw inkomsten en uitgaven, een oplossing te vinden voor de schulden, of om het financieel beter geregeld te krijgen. Samen werken we toe naar een structurele, stabiele financiële situatie, want als de zorgen afnemen, komt er weer ruimte voor groei. 

Maartje

Soms loop je even vast in het leven, graag kijk ik waar ik jou in kan ondersteunen en loop ik een stukje met je mee. Ik vind het belangrijk dat jij je gehoord voelt en de regie weer in handen krijgt. Wie ben jij en wat heb je nodig? Tijdens de begeleiding zoek ik graag samen met jou waar ik je in kan ondersteunen zodat jij de zorg krijgt die bij jou past.

Esme

Ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg. Dat maakt mij duidelijk en betrouwbaar. Ik luister graag naar wat jij te vertellen hebt en vanuit deze situatie brengen wij samen in kaart waar je tegen aan loopt en gaan we samen aan de slag met jouw vaardigheden en mogelijkheden. Ik coach waar mogelijk en ondersteun waar nodig. Vaak binnen de grenzen wat jij op dat moment aankan, soms buiten je eigen comfortzone. Binnen de zorgen van het bestaan is zeker ook ruimte voor een grap, humor geeft soms net dat beetje lucht. 

Jarinder

Ik vind het belangrijk dat ieder mens het gewone leven mag ervaren. Wanneer situaties in het leven vragen om verbetering of herstel ben ik een hulpverlener die daarin samen met jou kijkt naar de mogelijkheden en oplossingen.  Je kunt daarnaast bij mij terecht wanneer er moeite is met het leren omgaan van eigen emoties en gedrag. Vanuit mijn expertise als weerbaarheidsdocent leer ik jou doormiddel van praktische trainingen hoe je de situaties die voor jou lastig of complex zijn weer onder controle kunt krijgen.

Krijnie

Mijn passie zit in het ontdekken van jou kwaliteiten, wie ben je, wie wil je zijn en wat heb je daarvoor nodig. Hoe laat je de mooiste versie van jezelf zien! Vanuit een vertrouwensband onderzoeken we samen wat je nodig hebt om een volgende stap in je leven te kunnen zetten. Ik loop daarin een stukje met je op en laat je los als het kan!

Ike

Als managementassistente ondersteun ik mijn collega’s bij allerlei administratieve zaken. Ik ben blij dat ik dit bij hen uit handen kan nemen, zodat zij meer tijd kunnen besteden aan de cliënten. Ik hou van diversiteit en uitdaging in mijn werk en zit bij Zorg- opmaat op m’n plek. 

Annelie

Wat ik veel zie in de relaties met de mensen om mij heen is dat we soms allemaal tegen de moeilijke dingen in het leven aan lopen. Hoe fijn is het als iemand dan met je mee kijkt. Samen kom je tot andere inzichten. Ik werk graag met je aan je eigen toekomstplan tot je jezelf weer sterk genoeg voelt. In de begeleiding werk ik op basis van vertrouwen en staat jouw proces en kwaliteiten centraal. Mijn doel is jou te ondersteunen, aan te vullen en te bemoedigen.

Mirjam

Wil je meer ruimte in je hoofd en in je huis? Ik denk graag met je mee. Ik sluit aan bij wie je bent en vooral bij wat jíj nodig hebt. Soms is praktisch bezig zijn al voldoende. Soms is er meer nodig om de chaos – die jij ervaart – in goede banen te leiden. Samen zorgen we voor meer overzicht en dus meer rust. En dan kun jij weer verder.

Olga

Waar jij vast loopt, kijk ik met je mee. We maken het niet moeilijker dan dat het soms al is. Met mijn nuchtere en oplossingsgerichte kijk gaan we werken aan jou wensen en doelen zodat jij het leven weer op de rit krijgt. Ik denk niet in hokjes en in vaste kaders. Soms is het nodig om daarbuiten te kijken zodat jij de zorg krijgt die echt bij je past. Samen komen we er, totdat jij mij niet meer nodig hebt!

Myrthe

Eerlijkheid en vertrouwen zijn voor mij belangrijk in onze samenwerking.
Ik kan goed luisteren, ben relaxed en kan je een spiegel voorhouden wanneer ik denk dat je dat nodig hebt.

Mustapha

Is er een probleem of een obstakel waar jij tegen aanloopt? 
Samen kunnen wij dit oplossen, geen probleem is te groot, geen obstakel is te moeilijk. Jou in je kracht zetten en samen doelen behalen is wat wij gaan doen. 
En niet geheel onbelangrijk vind ik dat wij samen tijdens deze unieke reis plezier hebben met elkaar. Jou gelukkig zien is waar ik het voor doe.

Iris

Als huishoudelijk medewerker zorg ik voor een opgeruimd en schoon huis. Ik geloof dat een opgeruimd huis bijdraagt aan een opgeruimd hoofd.

Onlangs heb ik de studie Social Work aan de Christelijke Hogeschool Ede afgerond. Als sociaal werker kijk ik graag samen met jou waar ik je kan ondersteunen, zodat je uiteindelijk weer zelfstandig verder kunt. Mijn motto als sociaal werker is: ‘niet voor elkaar, maar met elkaar’.

Jorg

Ieder mens is uniek en dat vergt maatwerk. Eigen regie ervaren en het herstel naar het normale leven staan hierbij centraal. Ik werk vanuit een holistische benadering. Ik zie een persoon als een eenheid. Een eenheid van fysieke, mentale en emotionele factoren. Vanuit mijn expertise als weerbaarheidsdocent leer ik jou door middel van praktische oefeningen hoe je de situaties die voor jou lastig of complex zijn weer onder controle kunt krijgen. Zodat de ingewikkelde puzzel van al deze factoren in elkaar past en in balans is.

Zit jij met een zorgvraag? Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact met ons op!